Marco Westra

Restaurant manager Marco Westra

 

Marco, geboren in Soesterberg (1989), is de ambitieuze, goedlachse Restaurant manager van Bridges. Hij groeide op in een hospitality-gedreven familie, waar lekker eten en mooie wijnen een belangrijke rol speelden. Dit is waar waarschijnlijk zijn liefde voor culinaire excellentie vandaan komt. Hij heeft een passie voor het organiseren van wijnreizen naar de meest bijzondere wijnhuizen in Europa en houdt van mooie sigaren.

Marco begon zijn carrière als Restaurant stagiair bij Librije’s Zusje ** (Zwolle) en werkte zich op tot Assistent Sommelier. Na drie jaar besloot hij dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging, die hij vond bij Wijncafé Lefebvre (Utrecht), waar Marco de Manager en Sommelier werd. Onder zijn leiding werd Lefebvre twee achtereenvolgende jaren verkozen tot de Beste Wijnbar van Nederland.  Een prestatie waar Marco zeer trots op is. Weer drie jaar later werd Marco Maître-Sommelier bij de Hoefslag * (Bosch en Duin), waar hij twee jaar bleef, voordat hij zijn carrière voortzette bij Bridges.